Hogyan menthetünk meg egy nyitott üveg bort, és biztosíthatjuk, hogy másnap is finom legyen? Mint tudjuk, az oxigén a bor ellensége. Az oxigén kezdetben javítja a bor ízét , de a hosszabb ideig van a bor kitéve oxigénnek akkor az tönkreteheti a bort. Bár számos divatos kütyü található a piacon, amelyek segíthetnek eltávolítani az oxigént a nyitott üvegekből, ha az alábbi két trükk valamelyikét betartjuk, nem kell ezekre feleslegesen pénzt költenünk.
1. trükk:
A bornak minél több része érintkezik oxigénnel, annál gyorsabban kezd lebomlani. Ha csak fél üveg bort ivott meg, az azt jelenti, hogy a palackban maradt bort most egy fél üvegnyi oxigén éri – nem jó, ha holnap meg akarjuk inni a bort. Egy ügyes trükk a probléma elkerülésére, ha a bort egy kisebb üvegbe töltjük. Ehhez tökéletes egy fél üveg (375 ml) bort. A félpalackok a legtöbb normál palackot (750 ml) árusító üzletben megtalálhatók, és tökéletesek a még egy napra tartalékolni kívánt bor tárolására. Egyszerűen igya meg azt a bort, amely eredetileg a félüvegben volt, majd alaposan öblítse ki vízzel. Ha van bora, amelyet meg szeretne menteni, töltse át a maradék bort a normál méretű palackból az üres félpalackba, majd zárja le az üveget. Ezután helyezze be az üveget a hűtőszekrénybe. A bornak még legalább 2 napig ki kell bírnia az új, kisebb üvegben.
2. trükk:
Ha nincs kéznél egy félpalack vagy egy kis tartály, nagyszerű módja a bor megmentésének, ha hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőszekrény belsejében lévő hideg hőmérséklet miatt az oxigén nem tud ugyanolyan sebességgel ugyanolyan károkat okozni, mintha kint hagyná a palackot a pulton. Annak érdekében, hogy a bor még holnap is jó ízű legyen, egyszerűen cserélje ki a dugót és helyezze be az üveget a hűtőbe. Borának még másnap este is kiválónak kell lennie.
Add comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.