A hárslevelű fajta szinte kizárólag hazánkban található meg, a furminttal áll rokonságban és valószínüleg természetesen, magoncról jött létre. Igazán illatos, izgalmas édes bor készíthető belőle, ami akkor mutatja legjobb arcát, ha a tőkék vulanikus, vagy löszös talajon nevelkednek. Régebbi feljegyzésekben zöld szőlőnek, halszőlőnek is nevezték a bodzavirág illatot idéző fajtát.
Borászatunk a Stratus Hársfalavelű bort kínálja, amit a többihez hasonlóan kézzel takarítunk be és lassú erjesztéssel készítünk. Igazi klasszikusnak számít, hozza a fajta minden kívánalmát, mézes, diós aromája mellett virágos felhangok is érezhetőek, amik lágyabbá varázsolják. Testes és lágy egyszerre, lecsengése hosszú, friss aromákat hagy maga után. Tökéletesen alkalmas vendégváráshoz, de akár családi ünnepekhez, baráti beszélgetésekhez.
Add comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.