1 review for Nimbus 2020 Furmint
You must be logged in to post a review.
Kérjük, a BELÉPEK gomb megnyomásával igazold, hogy a korod meghaladja az alkoholfogyasztás törvényes korhatárát.
A hozzáférésed az életkorod miatt korlátozott.
No products in the cart.
Return To ShopIngyenes szállítás 30.000Ft felett
SZŐLŐTERÜLET
A 2020-es Veze NIMBUS Furmint szőlőjét olyan neves mádi dűlők terméséből válogattuk ki, mint a déli fekvésű Kis-hegyek és dél-keleti fekvésű Juharos dűlők. A szőlőültetvények elhelyezkedése a tokaji borvidék legjobb adottságokkal rendelkező területén a mádi medencében, Mád település észak-keleti határában található. Talaja közép kötött vulkáni riolit tufa.
KLÓNSZELEKCIÓ
Furmint T85 és furmint 8/7575
TERMÉS
2020 tavasza rendkívül csapadékszegény időszak volt. A március még némi csapadékkal kezdődött, majd egészen május végéig nem volt csapadék területeinken. Ez a száraz időszak valamint az átlagosnál enyhébb hőmérséklet nagymértékben késleltette a növények ébredését. A nyár a szokásosnál melegebben alakult nagy felhőszakadásokkal. Az ősz eleje átlagosan alakul. Összességében a szőlő behozta lemaradását és gyönyörű savakkal és beltartalommal tudtunk szüretelni.
BORKÉSZÍTÉS
A Veze birtokon a Furmint szőlőt kézzel válogatva szüreteljük. A termést gyorsan beszállítottuk feldolgozásra hogy azonnal bogyózzuk és préseljük. Az erjesztést 100% kóracél tartályban ellenőrzött hőmérsékleten végeztük és hét hónapig finomseprőn érleltük majd palackoztuk.
You must be logged in to post a review.
ÖSSZETÉTEL: 90% Furmint és 10% Hárslevelű
ÉRLELÉS: 7 hónap tartály
ALKOHOL: 12%
T.Sav.: 6,1g/l
PH: 3.19
SZÜRET IDEJE: 2020 október 10–11
PALACKOZÁS: 2021 június
MENNYISÉG: 2.960 palack
Gazdag gyümölcsös íz világ, gondosan válogatott szőlőfürtök. Körtés almás ízjegyek jellemzik. Baráti beszélgetésekhez vagy egy könnyed családi vacsorához tökéletes választás.
BORÁSZ MEGJEGYZÉSE
A Veze 2020 Nimbus a Furmint klasszikus jellegzetességeit mutatja be, amelyek erre a régióra oly jellemzőek. Kiegyensúlyozott, tartós sav, kellemes olajos textúra hozza össze ezt a kedves de még is testes furmintot. Ez a tökéletes bor kiváló választás tejszínes fogásokkal, levesekkel, zöldségekkel, vad madarakkal, házi szárnyasokkal, halakkal és sertéshúsból készült ételekkel is. De nagyon sokféleképpen párosítható helyi mézzel és mandulafélékkel megszórt Camembert sajttálhoz, vagy desszertként friss bogyós gyümölcsökkel díszített panna cotta mellé.
Ajánlott fogyasztás: 10-12°C
Takács Dániel –
A furmint összes stílusjegyét magában hordozza.
A sav és alkohol harmóniában vannak.Illata lenyűgöző.
8-10 C fokon egy nagyon jó ívású kellemes bor.
Így tovább…